Kağıt Maskeler


Merhaba, kağıt maske kullanmayı sever misiniz? Ben çok severim :D Özellikle yüzümde ekstra kırmızılık, kuruluk ya da cansızlık varsa kağıt maske yapmak iyi gelir. Birçok çeşidi var tek kullanımlık kağıt maskelerin. Benim içinse "nemlendirme" çoğunlukla tek beklentim oluyor ve maskeler de ancak onu yerine getirebiliyor. Hazırsanız denediğim birkaç Kore ürünü kağıt maskelere yakından bakalım!




True Eco Beyond markasına ait kullandığım maskeler yukarıdaki gibi.
Beyond the Real Rose, tam gül kokuyor tıpkı dalındaki gibi. İçinde yeşil çay özü var. Maske; yeşil çay ile yoğun nemlendirme sağlarken, gül özüyle cilde aydınlık bir görüntü veriyor. Dediğim gibi nemlendirme açısından çok iyi bu ve diğer Beyond ürünleri ama ikincil vaatlerini pek fark edemedim.

Beyond the Real Multivitamin, yine bu maskede de yeşil çay özleri nemlendiriyor ve Multi-vitamin içeriği(limon şeftali, elma, portakal) cildi temizleyip, cilde canlılık veriyor. Kokuları o kadar gerçek ki; canlanmamak elde değil. Bu da iyi nemlendiriyor. 
Beyond Aloe from Jeju, içerdiği aloevera sayesinde hassas ve çabuk kızaran cildi yatıştırır ve nemlendirir.
Beyond Camellia from Jeju, yorgun ve yıpranmış cildi yeniler. Sertleşen cilt yüzeyine yumuşaklık kazandırır ve cildi genç bir görünüme kavuşturur.
Beyond Seaweed from Jeju, hassas cildin direncini artırmaya ve cilde daha canlı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Hassas cildi yatıştırır ve sakinleştirir.
Beyond ürünlerinde paraben yokmuş, minimum düzeyde katkı maddesi varmış ve hayvanlar üzerinde test edilmiyormuş. Tekrar alırım çünkü maskelerde çok ürün var ve neme doyduğunuzu hissediyorsunuz. Yağlı ciltler için fazla bile gelebilir.


Watsons Tencel Black Pearl Smoothing Facial Mask, İspanyol isimleri gibi oldu sanki :)
İçeriğindeki 20 çeşit mineral ile cildinizin daha sağlıklı, pürüzsüz ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Hiyalüronik asit ile formüle edilmiştir. Ciltteki nemi koruyucu bir tabaka oluşturmak için yüksek miktarda suyu tutar. Vitamin B5 ile nemli, yumuşak ve esnek bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Bu maske de nemlendirme konusunda iyiydi.

Snail Ampoule Mask, salyangoz özü ile cilt hücrelerinin hızlıca canlanmasına, kuru ve tahriş olmuş cilde canlılık vermeye yardımcı olur. Bu maske cildimi tahriş etti ve nem konusunda yetersiz. Kesinlikle bir daha almam.


Cettua Hydrating Facial Mask, cildi onarır, canlandırır ve cilde nem yüklemesi yapar. Beklediğimden iyi bir ürün. Hem tahriş etmiyor, iyi nemlendiriyor hem de tatlı mı tatlı kokuyor. Tekrar alırım.

Mizon Enjoy Vital-Up Time Watery Moisture Mask, gönlümün efendisi maske. Yeşil çay içeriğiyle kuru cildi nemlendirir. Bu maskeden rahat 3 tane maske çıkar. O kadar çok ürün var maskede. Kimi maske anlıktır, kimi gün içinde idare eder ama bu maskenin rahat ertesi iki güne yumuşaklığı devam ediyor. Yüzeysel nemlendirme değil yani. Zaten kışın kullanmaya karar verdim. Yaz için pirinç, limon gibi içeriklere bakacağım. Kesinlikle tekrar alınır.

Kağıt maskeleri 20 dakikadan fazla tutmayın ki ciltteki yararlı ürünler tekrar maskeye geçmesin.

Tahriş ya da açık yara demek daha doğru varsa uygulamayın.

Maskeyi çıkardıktan sonra elinizle pat pat yaparak yedirin ve yıkamayın. Belki aşırı yağlı his gelebilir ama eğer gece yaparsanız cilt sabaha kadar ürünü emer. Hem gece cilt sürdüğümüz ürünleri daha iyi emer.

Nemlendirme sıralaması:
Mizon>Beyond>Cettua>Tencel





Yorumlar

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş,Mizon'u kullanmayı düşünüyordum teşekkürler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim ♡♡♡

      Sil
    2. rica ederim, bir de watsonsta satılan kağıt maskeler vardı diy şeklinde kendiniz hazırlıyorsunuz maskeyi onu da öneririm

      Sil
    3. Fark etmemistim ama ilk fırsatta bakacağım 😊

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar