Youtube-İnstagram-İçerik Üreticiliği

Merhaba,
Bu yazıda severek takip ettiğim "Bambi Girl" rumuzlu video kanalından bahsetmek istiyorum. Uzun zamandır (1 yıl kadar) video eklemiyordu. Tekrar video yüklemeye başladı ve neden youtube a ara verdiğini de açıkladığı iki video yayınladı. 
Özetlersem; youtubeden para kazanabilmek için popüler olmalısın ve insanların seveceği lüksü ve coolluğu onlara göstermelisin diyor. Bu durum sürekli mutluymuşsun ve sevimliymişin gibi davranmanı gerektiriyor ve kendini olduğun gibi kabul etmeni giderek imkansız hale getiriyor. Yani kendiyle barışabilmek için ara vermiş.
Çoğu fenomen bir anda beklemediği üne kavuşmakta, tabii emeklerini yok sayamayız ama bilirsiniz sosyal medya rezil ve vezir etmede tartışılmaz hıza ve güce sahip. Video içeriği üretmeyi sadece iş gibi göremeyip, kişiliği gibi içselleştirmeden tutun da ilgi çekme hastalığına yakalanma, yarışa girme, mükemmellik kurgusunu gerçek sanmaya kadar geniş davranış örüntüleri mevcut. 
Çok hakim değilim tabii ama izlediğim dizilerden Kore'de güzelliğin yeri tartışılmaz. Sanırım "Bambi Girl" biraz da bu dayatılan güzel ve şirin olmaya karşı çıkmış. Mesela ben hiçbir şey sürmesem kimsenin sitem edeceğini sanmıyorum. Kimseyi de yargılayacaklarını sanmıyorum. Tamam, ünlü kadınlar söz konusuysa yorumlar çirkinleşebiliyor, kabul. Diğer yandan Bambi Girl'e "biraz süslensen iyi olur" diyenler olmuş. O ise, 1-1.5 saat hazırlanma süresini kendine ayırdığını ve çok meşgulse güneş kremi bile sürmediğini söylüyor. Bilenler bilir Kore'de güneş kremi sürmemek en büyük 7 günahtan biridir :)

Samimi şekilde yaşadıklarını anlatmasına bayıldım. Anlattıklarının en çarpıcı olanlarından biri nefret yorumlarından daha çok iltifatların baskı yaptığını söylemesi oldu. Övgü zaman zaman tehlikeli olabiliyor. Bilmiyorum, canı ister tekrar makyaj yapar ki zevkle izlerim. Kendini bilerek, hissederek yaşamak gibisi var mı? 2013'ten beri kurduğu düzenini bozuyor ve artık farklıyım diyor. Başarılıyken bunu yapmak zordur ama o kendi psikolojisini dinlemeyi başarmış ve "dur" demiş. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar