Kolay ve Hızlı Kore Makyajı


Kpop, diziler belki kimçi dışında Kore denince aklınıza ne geliyor? 
Eğer makyaj ile ilgileniyorsanız muhtemelen Kore kozmetiğini duymuşsunuzdur. Şirin ambalajları ve çok yönlü faydaları ile Kore kozmetiği Asya güzellik trendlerinin başında gelmektedir.
Kore görünüşünü anlamak için Koreli kadın ünlülere bakmanız yeterli. Onların pürüzsüz, nemli ve genç ciltleri Asya kozmetiğini cazip hale getirmekte.
Aşağıya bazı youtuberların makyaj öncesi ve sonrası fotoğraflarını koydum. Bu makyajların ortak noktası doğal görünüm vermeleri.
Haydi şimdi biraz detaya girelim:) 


1.Temel Cilt Bakımı: Her zamanki rutininizi makyajdan önce yapmanız yeterli ama en önemli nokta canlı bir cilt için yüzü neme doyurmak.
Koreliler için doğal görünüş önemli. Bu yüzden makyajdan çok cilt bakımına önem verirler. 

2.Güneş Koruması: Güneş ışınları hem lekelenmelere hem kırışıklıklara sebep oluyor. Her mevsim güneş koruyucu kullanmak önemli. Birçok bb krem ve fondötende spf var ama ihtiyacımız olan koruma için kullandığımız ten ürünü miktarından daha fazlası gerekmekte. Bu yüzden güneş kremini ayrıca kullanmak lazım.

3.BB Krem veya Cushionlar: BB kremlerin ataları Koreliler bu işi gün be gün geliştiriyorlar. Fondötene göre daha ince yapıdalar ve pek çok çeşidi var. Cushionlar ise bb kremlerin çantada rahatça taşınmalarına imkan veriyor ve uygulama konforu sağlıyor.
4.Kapatıcı: Bugünlerde "fondöten free" akımı var. Kendimizi fondötenle gizlemek zorunda olmadığımızı ve makyajlı ya da makyajsız her halimizi kabul etmemiz gerektiğini savunuyor bu akım. "Fondötensiz bir hayat" sloganı etkileyici olsa da kapatıcı kullanmak bazen kaçınılmaz olabiliyor.

Koyu halkalar, yeni çıkan kırmızı sivilceler, derin eski yara izleri vb. için o bölgelere kapatıcı uygulamak epey sizi rahatlatır ve yüzünüzde renk eşitliği sağlayabilirsiniz.

5.Kaşlar ve Gözler: Koreli pek çok kadın her makyajda kaşlarını tekrar tekrar çizer. Düz kaşı daha çok beğeniyorlar. Düz kaş bazen doğallık katsa da bazen üzgünlermiş gibi gözükebiliyor.
Koreli kadınların kirpikleri az, bu yüzden doğal gibi duran takma kirpik kullanıyorlar. Eyelineri ise göz kapağı hattını belirginleştirmek için çekiyorlar.

6. Yanaklar ve Dudaklar: Genel olarak çeneleri köşeli ve yanakları dolgun. Çene törpületme, elmacık kemiği aldırma, yanaklardaki yağı aldırma, vb. gibi çeşitli ameliyatlar var. Onun dışında küçük bir yüz Koreliler için önemli. Eğer bir Koreli'ye "büyük kafalı" derseniz çok alınacaktır. 

Keskin kontür uygulamazlar ve göz altı hizasında allık sürmeyi tercih ederler. Sanki heyecanlanmış ya da utanmışsın da hafif pembeleşmiş yanakların gibi :)
Dudaklarda ise "gradient" denen iç kısımlar koyu, dışa doğru rengin açıldığı bir teknik popüler.

Sosyal medyada daha ciddi değişimlerin olduğu makyaj videoları var. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar